Stal het Vossehol

Kruiden voor paarden

Paarden zijn heel goed in staat om zelf te selecteren wat ze nodig hebben.  Wat kan helpen is een kruidenbar aanleggen.  Het idee is om met verschillende bakjes te werken, en ze hierin kruiden of mineralen aan te bieden. Ik wissel af en geef ze bijv. zeewier, klei, keltisch zeezout, braamblad,  paardenbloem, weebree, maar ook thee van kamille. Vaak zie je ze 2 of 3 dagen heel fanatiek 1 bakje gebruiken en daarna kalmeert het. Ik geef ongeveer 1 eetlepel per bakje. Dit vul ik geregeld aan, of ik vul de bak met andere kruiden. Zelfselectie zorgt ervoor dat je de paarden niet dwingt om iets te eten.

                                    

kruiden voor paarden

Kruiden bevatten veel vitamines en mineralen. Stoffen die enorm zijn verminderd in onze weilanden door schaalvergroting en overbemesting. In de jaren 50 wilden we nooit meer zonder eten zitten na de keiharde oorlogsjaren. Hierdoor zijn de boeren steeds meer gaan produceren en hebben ze het land uitgeput. Door je land netjes te beheren, te bemesten, met rust te laten, door te zaaien, nieuw leven aan te planten, kunnen  we hopenlijk weer goede energie en kracht teruggeven aan de aarde. Kracht die de paarden nodig hebben!

Meer lezen

Propoliszalf

Propolis is een natuurlijk antibioticum wat de bijen maken voor ons.

Inzetbaar bij o.a.hotspots bij de hond, psoriasis, stomaverzorging, lelijke wonden op je paard.
Het is sterk antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend. In de propoliszalf zijn geen etherische olieën toegevoegd. Ik heb hem zo puur mogelijk gehouden. Hierdoor ruikt hij naar de propolistinctuur (de alcohol). 

30 ml blikje voor 7 euro

Hydrolaten

Hydrolaten zijn  het water wat overblijft na het winnen van essentiële olieën, die dmv waterdestillatie worden verkregen. Fantastisch inzetbaar voor mens en dier, het is heel erg zacht en toch vol met de kracht van de plant. Daarbij ongeveer 30 keer sterker dan thee. Zelf gebruik hydrolaat vooral om mijn gezicht mee te reinigen, een kleimasker mee aan te maken, in mijn haar als opfrisser/versteviger, maar ook in eye-makeup remover. 

Ik heb citroenmelisse, eucalyptus, brandnetel, roos, salie en korenbloem in een bescheiden voorraad. De kleine flesjes zijn 30 ml en passen in een brievenbusdoosje. Vraag naar de mogelijkheden.

Shampoos

Alle shampoobars maak ik van kruiden uit mijn tuin of de directe omgeving. 

Zeep en shampoobars

Zeep maken van de kruiden uit de tuin is geweldig om te doen. Mijn favorieten zijn de shampoobars. Ik maak ze voor droog haar, vet haar, gewoon haar, haar met roos of exceem. 

Meer lezen
Regelmatig geef ik kruidenworkshops.

Agenda:
Op zondag 1 maart zeep maken van 10 tot 13 uur .

25 april Voorjaarskruiden voor paarden van 10 tot 13 uur.

21 juni en 5 juli een 2 daagse kruiden voor paarden
Prijzen liggen tussen 39 euro en 89 euro.
Mail me bij interesse op: Hester@Polderheks.nl

© Blockwise

Delen