Stal het Vossehol

Kruiden voor paarden

Paarden zijn heel goed in staat om zelf te selecteren wat ze nodig hebben.  Wat kan helpen is een kruidenbar aanleggen.  Het idee is om met verschillende bakjes te werken, en ze hierin kruiden of mineralen aan te bieden. Ik wissel af en geef ze bijv. zeewier, klei, keltisch zeezout, braamblad,  paardenbloem, weegbree, maar ook thee van kamille. Vaak zie je ze 2 of 3 dagen heel fanatiek 1 bakje gebruiken en daarna kalmeert het. Ik geef ongeveer 1 eetlepel per bakje. Dit vul ik geregeld aan, of ik vul de bak met andere kruiden. Zelfselectie zorgt ervoor dat je de paarden niet dwingt om iets te eten.

                                    

kruiden voor paarden

Kruiden bevatten veel vitamines en mineralen. Stoffen die enorm zijn verminderd in onze weilanden door schaalvergroting en overbemesting. In de jaren 50 wilden we nooit meer zonder eten zitten na de keiharde oorlogsjaren. Hierdoor zijn de boeren steeds meer gaan produceren en hebben ze het land uitgeput. Door je land netjes te beheren, te bemesten, met rust te laten, door te zaaien, nieuw leven aan te planten, kunnen  we hopenlijk weer goede energie en kracht teruggeven aan de aarde. Kracht die de paarden nodig hebben!

Meer lezen

Bioresonantie

Bioresonantie

In huiselijke kring behandel ik dieren met bioresonantie. Wat ik wel grootschaliger doe, is kruiden en voer doormeten met de computer van mijn bioresonantie apparaat. Het is eigenlijk een haaranalyse waar dna materiaal opzit en dit is voldoende om te kunnen zien of het voer, het supplement of de kruiden bij je dier passen. In mijn testkist heb ik ook Gemmo preparaten zitten. Dit is gemaakt van de knoppen van de planten. Dit smaakt zoet door de glycerine, en wordt door dieren heel erg makkelijk geaccepteerd.

Kruiden doormeten 

Bij een kruidenconsult bekijk ik het dier en zijn systeem. Ik onderzoek het dier. Soms kom ik er niet helemaal uit, of wordt er voer of een supplement gegeven wat ik niet ken. Dat is het moment om met de bioresonantie te gaan werken. DIt is ook handig wanneer het niet mogelijk is om op locatie te komen.

Een meting bestaat uit een voor-gesprek met de eigenaar en/of een vragenlijst die ik je opstuur. Vervolgens wordt dmv bioresonantie uitgemeten welke kruiden bij het paard passen. Dit doe ik in alle rust thuis, waar mijn bioresonantiecomputer staat.

Ik neem een plukje haar mee als ik ter plaatse ben, of jij stuurt me haar en voeren/of supplementen op. Vervolgens stuur ik je een Tikkie en daarna ga ik aan t werk voor je.

Je bent hierna vrij om je eigen producten aan te schaffen, ik ben geen dealer van kruiden en kruidenproducten.

Producten

Met propolis werk ik veel. Het is een natuurlijk antibioticum wat de bijen maken voor ons. Ik heb zowel tinctuur als zalf.

Inzetbaar bij o.a.hotspots bij de hond, psoriasis, stomaverzorging, lelijke wonden op je paard.
Het is sterk antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend. In de propoliszalf zijn geen etherische olieën toegevoegd. Ik heb hem zo puur mogelijk gehouden. Hierdoor ruikt hij naar de propolistinctuur (de alcohol). 

30 ml blikje voor 9 euro

hydrolaten

Hydrolaten zijn  het water wat overblijft na het winnen van essentiële olieën, die dmv waterdestillatie worden verkregen. Fantastisch inzetbaar voor mens en dier, het is heel erg zacht en toch vol met de kracht van de plant. Daarbij is het ongeveer 30 keer sterker dan thee. Zelf gebruik ik hydrolaat vooral om mijn gezicht mee te reinigen, een kleimasker mee aan te maken, in mijn haar als opfrisser/versteviger, maar ook in eye-makeup remover.  Voor dieren gebruik ik ze om slijmvliezen te verzorgen, om slijm los te krijgen, om benen beter te laten doorstromen, voor wondverzorging,  en bij parasieten.

Ik heb heel veel hydrolaten in een bescheiden voorraad. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer lezen

Hydrolaten

Ceder helpt de doorbloeding te verbeteren in benen. Paardenkastanje zet je meer in voor aderen in de benen.

Hydrolaten zijn ook goed samen met olie te gebruiken, dan zet je zowel inwendig als uitwendig in, voor een optimaal resultaat.

Shampoos

Alle shampoobars maak ik van kruiden uit mijn tuin of de directe omgeving. 

Zeep en shampoobars

Zeep maken van de kruiden uit de tuin is geweldig om te doen. Mijn favorieten zijn de shampoobars. Ik maak ze voor droog haar, vet haar, gewoon haar, haar met roos of exceem. 

Meer lezen
Regelmatig geef ik kruidenworkshops.

Agenda:

Heel voorzichtig begin ik weer met workshops.

20 mei geef ik een voorjaarskruiden voor paarden workshop.

 23 april geef ik een inspiratiemiddag op eigen terrein.

Heb jij je weleens afgevraagd welke kruiden je in de herfst en winter kunt geven aan je paard? En wat er in de wei staat ook daadwerkelijk iets bijdraagt/ kwaad doet aan hun voeding? Zit jij met vragen over typische winterkwalen als stalbenen, hoesten, mok, korsten op de huid? Dan is deze dag voor jou!
Ik neem je mee in de kruidenwereld!
We maken een wondzalf op basis van propolis, met receptuur die al vele honderden dieren en mensen geholpen hebben.
De dag kost 99 euro en koffie/thee/lekkers is inbegrepen.
We werken in kleine groepjes van 6 man binnen. (Tenzij het lekker weer is natuurlijk, dan staat de paardenveranda tot onze beschikking.)Beiden kosten 99 euro en zijn van 10 tot 16 uur.

6 november is er de geneeskrachtige haag voor paarden van 13 tot 16 uur.

In deze middag laat ik je zien welke bomen en struiken in een paardenhaag ook echt iets doen voor paarden. Naast hooi en gras hebben paarden behoefte aan andere stofjes, zoals looizuur, om optimaal te kunnen functioneren.
Ik laat je ervaren wat de planten doen. Je hebt na deze middag kennis van de planten die in een eetbare haag voor paarden thuis horen. Je krijgt een aanplant-lijst mee, en een determinatielijst voor wildplukken onderweg.
Je gaat naar huis met een stekje en zaad die passend zijn in het menu van je paard.


Verzoeknummers voor het voorjaar, evt de winter, kunnen wel aangevraagd worden op onderstaande mailadres.

 
Mail me bij interesse op: Hester@Polderheks.nl

© Blockwise

Delen